© 1996-2021 Adri Hankel. Alle rechten voorbehouden.
.
.
Genealogie van de familienaam Hankel in Nederland.
De geschiedenis van de Hankel genealogie gaat terug tot 1753. In dat jaar wordt Joost Lourens Hankel geboren. Hij is de voorvader van alle Hankel's die in Nederland leefden en nog leven.

Volgens zijn overlijdensakte werd hij geboren in Winterberg te Duitsland. Dit zou betekenen dat de roots van de familienaam in Duitsland ligt. Echter, hier is nooit bewijs voor gevonden. Bovendien, de ouders van Joost Lourens hadden echt Nederlandse namen (Lourens, Stientje).
De overlijdensaangifte werd gedaan door twee bekenden, en geen familie. De vraag waar de Hankel roots écht liggen blijft dan ook vooralsnog onbeantwoord.

De genealogie van de familienaam Hankel bevat ruim 680 personen en meer dan 230 huwelijken. Het resultaat is verdeeld over ruim 200 Internet pagina's. Toch is de navigatie heel eenvoudig. Via de koppelingen
Belangrijk:
Deze site bevat informatie over in leven zijnde personen met de achternaam Hankel of met verwantschap naar de naam Hankel. Heeft u, uit oogpunt van privacy, bezwaar tegen publicatie van deze informatie dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier. Uw gegevens zullen dan niet meer gepubliceerd worden.
kan eenvoudig gezocht worden naar een bepaald persoon. Vervolgens komt u op de resultaatpagina van waaruit het eenvoudig navigeren is naar (voor)ouders en kinderen.

Heeft u vragen of opmerkingen of constateert u kennelijke fouten, dan wordt het zeer op prijs gesteld als u deze door wilt geven via het contactformulier.

en